Skip links
Inhoud

Inkoop

De inkoopstrategie van slagerij Schipper

Bij Slagerij Schipper hechten we natuurlijk veel belang aan onze producten en daarom selecteren en kopen wij nog steeds zélf onze runderen. Dat heeft drie grote voordelen, want alleen zo weten we zeker waar ons product vandaan komt, kunnen we de kwaliteit van ons rundvlees zelf ook blijvend controleren en kennen we de herkomst van ons vlees.

Wij selecteren onze runderen bij Veehouderij Joop Schouten in Benschop, een prachtig dorp in de Lopikerwaard. Dat doen we al sinds 2008. Voordat we bij Joop kwamen, kochten we sinds 1990 ruim vijftien jaar dieren in Oudewater. Daar waren we terecht gekomen nadat de veemarkt in Leiden zijn deuren gesloten had.

De runderen van Joop krijgen een gevarieerde voeding, met gras, hooi en granen als hoofdbestandddeel. De prijs van de runderen komen we op traditionele wijze overeen. U zult het misschien niet geloven, maar tot op de dag van vandaag doen we nog gewoon ouderwets ‘handjeklap’, de karakteristieke manier van koehandel in Nederland.

Tot 2001 mochten we bij Slagerij Schipper zelf onze runderen slachten, maar na een aantal epidemieën is de regelgeving op dat gebied aangescherpt. Sindsdien worden de dieren geslacht bij de Firma Van Kooten: een kleinschalig en professioneel slachtbedrijf vlakbij de stallen en weilanden van Joop. De runderen hebben daardoor weinig stress bij het transport en komen op die manier niet alleen kraakvers, maar ook in uitstekende staat binnen in ons productiebedrijf op de Kerkstraat.

Wij hechten veel waarde aan onze transparante manier van inkoop en productie. Als u vragen heeft over de herkomst van ons rundvlees, kunt u dat dan ook zeker vragen in de winkel. Wij beantwoorden uw vragen graag!


Snelkoppelingen