Skip links
Inhoud

Vleessoorten

Lamsvlees

Wij krijgen hele lammeren in de slagerij binnen. Deze echte Hollandse lammeren snijden wij zelf uit tot bijvoorbeeld:

- lamsbout
- lamskotelet
- lamsfilet
- lamsracks
- lamsshoarma
- lamsrollade
- lamsschouder
- lamsgehakt
- lamspouletIn het voorjaar leveren wij vers zuiglamsvlees met een heerlijke roomsmaak. Een ware delicatesse!

Het lamsvlees is verkrijgbaar in de smaken naturel, gekruid en gemarineerd.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees komt van Hollandse bodem.

In ons assortiment:
- kalfsoester
- kalfsschnitsel
- kalfsnek
- kalfsentrecote
- kalfslende
- kalfsgehakt
- kalfspoulet
- kalfslever
- kalfsschenkel
- osso buco
- kalfsrollade

Het kalfsvlees is verkrijgbaar in de smaken naturel, gekruid en gemarineerd.

Varkensvlees

Als slager hebben we bewust voor het varkensvlees met Milieukeur gekozen. Wij leveren alleen vlees waar wij zelf achter staan. Maar waar staat varkensvlees met de Milieukeur-stempel voor?

Pure gezondheid voor mens en dier

Alle 'Milieukeur deelnemers', zowel varkenshouders, grossiers als slagers kijken bij elkaar in de keuken. We kiezen voor duurzaamheid en voelen ons stuk voor stuk verantwoordelijk voor een lekker en gezond stukje vlees.

Bewuste omgang met het milieu

Door uitgekiende stalinrichting, efficiënt transport en doordachte varkenshouderij daalt het energieverbruik drastisch; tot wel 50%. Kortom deze varkens groeien op met maximale verantwoordelijkheid voor het milieu.

Waardige leefomstandigheden voor de varkens

Varkens genieten iedere dag van licht, lucht en bewegingsruimte. Ze beschikken permanent over vers drinkwater en afleiding. Deze bijzondere productiewijze levert een bijzonder resultaat. Het vlees is lekkerder, beter voor het milieu, beter voor het dier en absoluut niet duurder. Kortom, ons Milieukeur-varkensvlees is bewust genieten.

Ibericovlees

In ons assortiment vindt u nu ook Iberico varkensvlees. Het Iberisch varken is uniek in zijn soort en groeit op even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat als de Spaanse omgeving. De genetische eigenschappen van het Iberisch varken leveren een varken op wiens vlees het cholesterolgehalte reduceert. Het vet van het vlees bevat zogenaamde gezonde eigenschappen. De intramusculaire vetten zorgen ervoor dat het vlees als het ware smelt in Uw mond, een ware delicatesse!

In ons assortiment vindt u diverse Iberico vleeswaren, zoals jamón iberico, salchichon (een soort salami) en chorizo.

Daarnaast hebben wij voor u:
- racks
- lomo (lendefilet)
- procureur
- pancetta (buik)
- worstjes

      

                                                   

Kip

Meije kip

Heerlijke scharrelkip voor een eerlijke prijs
Meije Scharrelkip is een rasechte scharrelkip voor een vriendelijke prijs, beloond met één Beter Leven Ster door de Dierenbescherming. Deze bijzondere kip valt onder het Bewust & Lekker assortiment.

De kippen worden grootgebracht onder goede omstandigheden en leven langer. En omdat Meije scharrelkippen sterker zijn en langzamer groeien, is de smaak echt onderscheidend.

Meije scharrelkippen leven in een omgeving met daglicht. Hierdoor hebben de kippen een gezond dag- en nachtritme. Verder kunnen de scharrelkippen gebruik maken van een overdekte uitloop. Deze omstandigheden zorgen voor kip met een stevige structuur en een volle smaak.

In ons assortiment hiervan vindt u de kipfilet.

Label Rouge Scharrelkip

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu. Bovendien bevat Label Rouge kip geen antibiotica.

Het Label Rouge pluimvee leeft de hele dag in open lucht of met vrije uitloop in een landschap waar het pluimvee midden in open grasvelden of bossen vertoeft en gevoed wordt met granen die heel vaak lokaal geoogst worden.

Door hun afkomst, voeding en de houderij in open lucht, smaakt het Label Rouge pluimvee uitstekend. Omdat ze afstammen van rustieke rassen die geselecteerd worden voor hun tragere groei, heeft het pluimvee een duidelijk langere afmestperiode, wat een steviger en smaakvoller vlees oplevert.

In ons assortiment hiervan vindt u de hele kip.


Snelkoppelingen